Om ossVår ambition är att fortsätta samarbetet mellan amatörer och professionella. Vi vill göra teater där de medverkande tillåts komma fram och tas på allvar. Vi vill bjuda vår publik på bra teater.


Enhörna Teaterförening är en ideell förening som bildades 1991. Ett år senare, 1992, hade vår första föreställning "Enhörnahäxan 1742" premiär. Då vi stod utan lokal spelades föreställningen på Ekensbergs Ridhus i Enhörna.

1994 var det dags för vår andra uppsättning, "Fuga 1942". Vi beslöt oss även för att vi behövde en egen lokal och efter en tids letande hittade vi den gamla logen i Årby som stod oanvänd. På det gamla höloftet byggdes det ett scenrum och gradänger med plats för 180 personer och på bottenvåningen byggdes en sereringsdel och loge-utrymme för skådespelarna.

Vi har genom åren kastat oss mellan olika tidsepoker från 1700-talets kungar och häxor, galna kantorer på 40-talet, 50-tals thrillers till dagens tidningsrubriker och dokusåpor. Vi har satsat på samarbete mellan profesionella och amatörer och har haft en stor plats för barn och ungdomar.

Utöver teaterverksamheten har vi sedan slutet av 90-talet arrangerat en mycket uppskattad och välbesökt Gammeldags Julmarknad i December månad där lokala hantverkare ställer ut sina produkter.

Under ett par år har teaterverksamheten legat i dvala, men nu händer det snart saker igen på Årby Loge...

Vi ses!
Styrelse 2016

Ordförande
Vakant

Kassör
Björn Estmar

Sekreterare
Christine Gylefors

Ordinarie ledamöter
Patrik Angestav
Inger Jonsson Fredriksson
Mikael Uusimäki

Ersättare
Jan Angestav
Cay Löwquist

Valberedning
Birgitta Allmo
Hans Broman